Afbeelding
Eigen foto

FlevoMeer Bibliotheek ondertekent samenwerkingsconvenant met vijf gemeenten

Algemeen

FLEVOLAND - FlevoMeer Bibliotheek heeft een samenwerkingsconvenant met de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde opgesteld. 

Op 10 november hebben de wethouders van deze vijf gemeenten en de directeur - bestuurder van FlevoMeer Bibliotheek dit convenant bibliotheekwerk 2022–2028 in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder ondertekend. Een van de doelen is de gezamenlijke inzet op de maatschappelijke opgaven en vernieuwing en verbreding van het bibliotheekwerk dat bijdraagt aan inwoners die zichzelf goed kunnen redden. 

In het nieuwe samenwerkingsconvenant leggen de vijf gemeenten en FlevoMeer Bibliotheek de basis voor een vruchtbare samenwerking ten dienste van de ontwikkeling van de inwoners van de betreffende gemeenten.
“FlevoMeer Bibliotheek ontvangt van vijf gemeenten subsidie en dit vergt nauwkeurige afstemming aangezien elke gemeente haar eigen wensen kenbaar maakt bij de bibliotheek.”

In het convenant is onder andere ook vastgelegd dat in samenspraak beleidswijzigingen worden besproken, en de wijze waarop de continuïteit en de instandhouding van de bibliotheekvoorziening in de gemeenten wordt vormgegeven. “Daarnaast zal de bibliotheek waar mogelijk aansluiten bij gemeentelijke beleidsterreinen en als partner van de gemeente een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van de inwoners van het werkgebied. In het convenant is ook afgesproken dat de dienstverlening van de bibliotheek voldoet aan de certificeringsnormen voor bibliotheken, die door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de landelijke Vereniging van Openbare Bibliotheken zijn opgesteld.”