Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Windpark Zeewolde verstevigt contacten met omwonenden

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – Het vorig jaar geopende Windpark Zeewolde vindt het belangrijk het contact met de omgeving in stand te houden. Afgelopen weekend (vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april) was er daarom een leuke actie voor omwonenden van het park. Later in april en in de loop van het verdere jaar volgen er nog meer. 

Windpark Zeewolde is gebouwd door 220 boeren in het buitengebied. Er werden 83 windturbines gerealiseerd, die groene stroom leveren voor bijvoorbeeld 300.000 huishoudens. 

De betrokken boeren vinden het belangrijk het contact met de omwonenden te behouden en willen dit jaar iets leuks voor hen doen. En wat kunnen boeren goed? Juist, voedsel verbouwen en zuivelproducten/eieren leveren! Bij de ‘Boerencampagne voor buurgebieden’ werden tegoedbonnen uitgedeeld aan bewoners uit de omgeving van het park. Afgelopen weekend konden de bonnen bij de familie Smid aan de Dodaarsweg 53 worden ingewisseld voor tien biologische eieren en 500 gram jong belegen kaas. Later in april is Wulpweg 5 aan de beurt voor een bosje tulpen uit de pluktuin, in september Dodaarsweg 54 voor 10 kilopakket biologische aardappelen en groenten en in oktober Sterappellaan 10 voor 2,5 kg appels en 2,5 kg peren. 

Windpark Zeewolde doneert hetzelfde aantal pakketten dat wordt opgehaald ook nog eens aan de voedselbanken van Zeewolde en Almere.