Het Vraaghuis, Stevinweg 2
Het Vraaghuis, Stevinweg 2 Foto: Zeewolde Actueel

Woonpalet houdt spreekuur in het Vraaghuis

Algemeen

ZEEWOLDE - Woonpalet is voortaan twee dagdelen per week te vinden in het Vraaghuis, Stevinweg 2, Zeewolde. Woonpalet houdt daar inloopspreekuur op woensdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op donderdag van 13:00 uur tot 16:00 uur. De eerste keer zal aanstaande woensdag 7 juni zijn. 

Bertho Eding, manager Wonen: “Door de coronamaatregelen ingegeven sloten wij in het voorjaar van 2020 de deuren van ons kantoor voor spontaan bezoek. We ontvingen huurders en woningzoekenden wel op afspraak en dat bleek erg goed te werken. Doordat mensen een afspraak maken, kunnen onze medewerkers zich goed voorbereiden op bezoek. Dat betekent dat er gerichtere aandacht is tijdens het bezoek en dat werkt erg plezierig.”

De nieuwe gastvrijheid

Sinds de kantoorsluiting houdt Woonpalet de klanttevredenheid over de dienstverlening goed in de gaten. Deze wordt continu gemeten door een extern bureau en bleef al die tijd op hetzelfde hoge niveau, geeft de woningcorporatie aan. Op dit moment scoort Woonpalet een 7,5. En dat is hoger dan het landelijk gemiddelde van woningcorporaties (7,1). Dit was voor Woonpalet aanleiding het enkel ontvangen van bezoek op afspraak te handhaven.

Om toch ook ruimte te geven aan mensen die geen afspraak maken, besloot Woonpalet spreekuur te gaan houden in het Vraaghuis. De nieuwe gastvrijheid noemen de Woonpaletters het inmiddels. Bertho Eding: “Het mooie van het Vraaghuis is dat Zeewoldenaren daar terechtkunnen met ál hun vragen. Het is voor ons natuurlijk even afwachten of ook onze huurders en woningzoekenden met woonvragen naar het Vraaghuis zullen komen. Ze zijn in ieder geval van harte welkom tijdens ons inloopspreekuur.”

Woonpalet is sowieso tot en met december te vinden in het Vraaghuis. Daarna wordt de nieuwe gastvrijheid geëvalueerd en al of niet voortgezet.