Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer Zeewolde

Lichtjeswandeling door het bos

Algemeen

ZEEWOLDE – Beleef met de Lichtjeswandeling op zaterdag 9 december de sfeervolste wandeling van het jaar door het Horsterwold, georganiseerd door Staasbosbeheer.

Neem je eigen lantaarntje of lampion mee en volg het spoor van lichtjes door het donkere bos van het Horsterwold. Je wandelt een route van twee kilometer (ongeveer een uur) over een pad dat aangegeven wordt met lichtjes. Zet je zintuigen op scherp en beleef de magie van het donkere bos. Warm je aan het einde van de wandeling op bij het kampvuur met een beker warme chocolademelk of glühwein. De activiteit is leuk voor de hele familie.

Deelnemers moeten er wel rekening mee houden dat er niet over verharde paden gelopen wordt. “Door de vele regenval van de afgelopen periode kan het op plekken drassig zijn, trek daarom stevige schoenen of laarzen aan en kleed je warm aan”, licht boswachter Rob Koetsier toe. Doordat er over onverharde paden gelopen wordt, is de route niet geschikt voor mensen die slecht ter been of slechtziend zijn. Door de soms drassige omstandigheden is het ook minder geschikt voor wandelwagens met kleine (zwenk)wielen.

De wandeling start bij de parkeerplaats Speelbos de Zevensprong, Groenewoudseweg 7, Zeewolde

Er kan gewandeld worden tussen 18.00 en 20.00 uur, boek hiervoor je eigen tijdslot op www.staatsbosbeheer.nl/lichtjeswandelinghorsterwold


Foto: Staatsbosbeheer Zeewolde