Afbeelding
©Jeannette van der Linde

Kerstfestijn geschrapt; Lichtjestour gaat wel door

Cultuur

ZEEWOLDE - In navolging op vorig jaar organiseert het buitengebied op vrijdag 17 december opnieuw een Lichtjestour door Zeewolde. Tientallen verlichte trekkers rijden dan door Zeewolde wat zorgt voor een sprookjesachtig tafereel.

Het idee was om dit nieuwe evenement te combineren met het Kerstfestijn in het centrum. Helaas is dit onderdeel vanwege de huidige corona-maatregelen geschrapt.

Route
De verlichte trekkers rijden over de ‘hoofdwegen’ van de diverse wijken. In tegenstelling tot vorig jaar zal dit keer, een week voorafgaand aan de lichtjestour, de route bekend gemaakt worden. Op deze manier kunnen mensen gefaseerd, en dus corona-veilig, langs de route staan kijken. Ook zal er zoals eerder aangegeven de ‘Mooist verlichte trekker’ gekozen worden. De prijsuitreiking zal echter op een ander moment plaatsvinden.

De aanmeldingen voor de verlichte trekkers loopt inmiddels richting de 63, meldt Puur Zeewolde. “We hadden al gehoopt het aantal van 25 trekkers vorig jaar te kunnen overtreffen”, aldus Stein Docter van Puur Zeewolde. “We zijn heel blij de inwoners van Zeewolde met deze lichtjestour toch nog iets leuks te kunnen bieden in de donkere dagen voor kerst.”

Belangstellenden in het bezit van een trekker, met of zonder wagen, kunnen zich nog aanmelden om mee te doen: lichtjestourzeewolde@puurzeewolde.nl.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00