Afbeelding
Puur Zeewolde

Lichtjestour Zeewolde “verlicht” Zeewolde!

Cultuur

ZEEWOLDE - In de donkere dagen voor kerst organiseert stichting Puur Zeewolde samen met een aantal jonge boeren uit de omgeving een lichtjestour door het dorp. Circa zestig verlichte trekkers rijden deze vrijdagavond, 17 december, mee! 

De optocht doet alle wijken aan met als doel zo veel mogelijk mensen ervan te laten genieten. Dit jaar is de route vooraf bekendgemaakt om de bezoekersstromen zo veel mogelijk te verspreiden. 

Het wordt een sprookjesachtige avond met heel veel verlichte trekkers, waar nog lang over nagepraat wordt, verwacht de organisatie. Dit jaar is er een nieuw onderdeel toegevoegd aan de route: de verkiezing van de “Mooiste verlichte trekker”. Het publiek langs de route bepaalt wie er met de wisselbeker naar huis gaat door online een stem uit te brengen.

“Wij zijn blij dat we de inwoners toch nog iets leuks kunnen bieden zo vlak voor kerst”, aldus de organisatie. “De bewoners kunnen vanuit huis of op voldoende afstand van elkaar langs de weg genieten van dit kleurrijke spektakel”. Wel worden de bezoekers dringend verzocht de coronamaatregelen in acht te nemen zodat het voor iedereen een veilige en leuke activiteit blijft.

De optocht start om 18.30 uur en neemt een kleine twee uur in beslag. Kijk voor tijden, exacte straten per wijk en de stemoptie op www.puurzeewolde.nl en/ of Facebookpagina van Puur Zeewolde.