Afbeelding
Foto: Jan van de Bovenkamp

VANG5 actie hengelsport levert elf volle zakken vuil op

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Lokale hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ deed zaterdag 23 maart mee aan de Landelijke Opschoondag met hun eigen Vang5 actie.

De leden en vrijwilligers van de club verzamelden zich op diverse locaties in drietallen om gewapend met vuilgrijpers, vuilniszakken en handschoenen de oevers van wateren in het dorp schoon te maken.

Slechts één item gerelateerd aan de hengelsport werd gevonden. Het meest voorkomende afval bestond uit plastic zakken, papier, blikjes en flessen (voornamelijk van wodka), evenals ballen van verschillende groottes. Opvallende vondsten waren onder andere een gevarendriehoek, een Bjorn Borg-onderbroek, een aluminium profiel van ruim een meter lang, een stuk dakgoot en veel piepschuim uit de bouw.

Aangezien nog niet alle oevers zijn schoongemaakt, overweegt de vereniging om een extra schoonmaakdag te organiseren. “De schoonmaakdag was een succes dat je liever niet boekt!. Wat zou het fijn zijn als iedereen zijn eigen rommel op zou ruimen.”

Afbeelding
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden gisteren
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52