Afbeelding
Foto: VANG 5

Hengelsportvereniging organiseert schoonmaakdag voor lokale visstekken

Ingezonden

ZEEWOLDE - Hengelsportvereniging Ons Stekkie organiseert op 23 maart een schoonmaakdag, waarbij prominente hengelsport trajecten worden schoongemaakt van vuil dat al dan niet door sportvissers is achtergelaten.

Volgens de vereniging dragen sportvissers over het algemeen prima zorg voor hun visstekken, zowel voor, tijdens als na het vissen. Echter, erkent voorzitter Jan van der Bovenkamp, zijn er enkele uitzonderingen die aanleiding geven tot deze actie. “Het is belangrijk dat we hier samen actie ondernemen om onze prachtige waterwegen schoon te houden.” 

De schoonmaakdag wordt ondersteund door een landelijke campagne genaamd VANG 5. Het doel van VANG 5 is om sportvissers aan te moedigen hun visplekken schoon te maken en te houden. “Dat doen we als hengelsportvereniging ook na elk door ons georganiseerd event. Het lijkt vanzelfsprekend, maar helaas is het dat niet voor iedereen,” voegt van der Bovenkamp toe. “Achtergelaten rommel kan schadelijk zijn voor de lokale fauna, en als sportvissers, en dus natuurliefhebbers, willen we niet verantwoordelijk zijn voor deze schade.” 

Iedereen is welkom om mee te doen op de 23e maart. Deelnemers worden verzocht om zich om 09.00 uur te verzamelen bij de Spiekhaven op de hoek van de Pegasus en Grote Beer 

De trajecten die schoongemaakt worden zijn: de Spiekvaart, omgeving Weteringplein/ Sealevel, de Hoge Vaart (bij Baardmeesweg) en het plateau ter hoogte van de trailerhelling aan de Bosruiterweg. 

“We hopen op een grote groep vrijwilligers die willen helpen om onze waterkant schoon te maken,” aldus de vereniging. “Een ochtend werk voor een schone natuurlijke omgeving!”

Aanmelden kan via secretaris@visseninzeewolde.nl.. Koffie en thee worden verzorgd tijdens de pauzes.