Afbeelding

Een zomer vol sport en cultuur

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Zin in de zomer? Samen met aanbieders uit de sport en de culturele sector wordt er hard gewerkt aan een bruisend zomerprogramma. Stilzitten of vervelen is niet nodig. Van peuter tot ouderen, van volwassen tot pubers. Als het aan de aanbieders ligt komt iedereen aan bod.

De Zomerweken zijn een initiatief van o.a. Sport & Cultuur Zeewolde, Grenzeloos Bewegen en Welzijn Zeewolde. De activiteiten zullen plaatsvinden op de sportaccommodaties, waarbij de tent op het Kluunpark een belangrijke rol zal vervullen, maar ook bij de Sfinx of locaties elders in Zeewolde. Het programma combineert bestaand aanbod met nieuwe initiatieven en samenwerkingen. Van open yoga lessen op de vroege ochtend, sportactiviteiten, muziek en knutselen, tot en met een pannenkoeken dag voor ouderen.

“Het idee voor de organisatie van de Zomerweken is ontstaan vanuit de energie en ondernemersgeest die Corona naar boven bracht. 'Veel organisaties maken duidelijk dat ze deze zomer niet stil willen zitten. Ze zijn net weer bezig. Daarnaast zullen veel Zeewoldenaren thuis blijven”, vertelt Michelle Volk, recent werkzaam als coördinator buurtsportcoaches. “Samen maken we er een schitterende zomer van.”De Zomerweken zijn nieuw voor Zeewolde. Mede-initiatiefnemer Sybrigje Westerhof: “Corona heeft geleerd om bovenons zelf uit te kijken. Elkaar vinden en delen is eveneens de basis van het werken aan dit Zomerprogramma.”


Deelname kan door de aanschaf van een weekkaart of een kleine bijdrage per dag. “Daarmee doet het denken aan de Vakantie Spel- en Doe weken die de voormalige welzijnsorganisatie ooit organiseerde”, vertelt Renate van Ittersum van Welzijn Zeewolde. Het definitieve programma wordt binnenkort gepubliceerd via o.a. www.sportencultuurzeewolde.nl. Alle sport- en cultuurorganisatie zijn welkom om aan te haken. Geen mail gehad, of toch nog een goed idee? Stuur dan snel een mail naar m.volk@zeewolde.nl. Meehelpen als vrijwilliger? Bij de activiteiten, om koffie te schenken of iets anders? Het team van Zeewolde voor Elkaar zet je graag in. Stuur snel een bericht naar r.vanittersum@zeewolde.nl.