Afbeelding
FlevoMeer Bibliotheek

Kinderen en media: hoe pak je dat aan?

Cultuur

ZEEWOLDE - Hoe voorkom je dat je kind te lang achter een beeldscherm zit? Hoe zorg je ervoor dat het mediagebruik leuk én veilig is? Van 6 tot en met 13 november is het de Week van de Mediawijsheid. Daarom geeft het Opgroeicafé woensdag 28 oktober een workshop over dit thema. 

Tijdens de workshop krijg je tips hoe je met je kind duidelijke afspraken maakt over het gebruik van tablet, smartphone en tv. Ook lichten we een aantal educatieve apps uit speciaal voor jonge kinderen.

Corona

In verband met de Corona-maatregelen dien je als ouder vooraf je gratis kaartje te reserveren in onze vestiging of via de website. Voor de kinderen is geen reservering nodig.

 Het Opgroeicafé is een plek waar (aanstaande) ouders/opvoeders van jonge kinderen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en informatie ontvangen op het gebied van opvoeden en opgroeien. In een ontspannen sfeer, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, is iedereen van harte welkom. Ouders kunnen de kinderen meenemen naar de bijeenkomsten. Er is speelgoed aanwezig.

Het Opgroeicafé vindt elke tweede en vierde woensdagochtend van de maand plaats van 10.00 tot 11.30 uur in de activiteitenruimte van de bibliotheek. De ochtenden worden georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek in samenwerking met Flow Coöperatie. Het aanwezige speelgoed wordt beschikbaar gesteld door Speel-o-Theek Ketelbinkie.