Afbeelding
Zeewolde Actueel

Verrassende optredens voor Sinterklaas bij Benepietshow

· leestijd 2 minuten Cultuur

ZEEWOLDE – Er waren zaterdagmiddag 28 november allerlei leuke en verrassende optredens voor Sinterklaas tijdens de speciale Benepietshow in The Lux. Het programma werd rechtstreeks uitgezonden door de Lokale Omroep Zeewolde en was een initiatief van Pieten on Tour.

Het door Jelle Oorbeek gedirigeerde jeugdorkest van de Blue Seals beet de spits af bij de Benepietshow, die vanwege corona te maken had met allerlei beperkende maatregelen. Zo waren er strikte afspraken over cameraposities en pauzes tussen de verschillende optredens. Tijdens de onderbrekingen nam Mannes Schoppink allerlei vragen van kinderen door met de gelukkig goed op zijn gemak voelende goedheiligman (want wat komt er dit jaar veel op hem af!). Alle vragen mochten worden gesteld, de Sint gaf er oprecht antwoord op: hoe oud hij was (wel 400 jaar!), of hij weleens cadeautjes vergat (bijna nooit), of hij ooit spijt van iets had gehad (dat kinderen in de zak meegingen naar Spanje en de roe natuurlijk), of zijn paard wellicht last had van al die hedendaagse zonnepanelen op daken van huizen (krijgen de Pieten in de opleiding) en of hij in zijn jeugdjaren zelf stiekem kattenkwaad had uitgehaald (sstt!). Uiteraard vergat Sinterklaas niet Anna Rijpsma te bedanken, die hem een week tevoren samen met burgemeester Gerrit Jan Gorter welkom had geheten in Zeewolde en elke avond voor een Sinterklaasjournaal had gezorgd bij de LOZ. De Sint genoot zichtbaar toen het door Wilma van Kasteel en Titia Bron geschreven ‘anderhalve meter’-pietenlied ten gehore werd gebracht. Natuurlijk hoorde daar een vrolijk dansje bij. De dames van de straattheatergroep JAMmer (Jose Polderman, Amber Gorlee en Maggie Kleine-van Leeuwen) hadden een lief cadeautje gekocht (een doosje in de vorm van een hartje met daarin lekkere chocolaatjes) en verpakten dit op hun bekende vermakelijke wijze. Niels en Simon presenteerden een bingo, waar thuis live aan kon worden meegedaan en waarvoor de prijzen beschikbaar waren gesteld door de plaatselijke middenstand. Halverwege de bingo werd de presentatie ineens overgenomen door Flip en Flap en vroeg iedereen zich af waar Niels en Simon toch in vredesnaam waren gebleven. De muziekpieten Anoeska en Claudia gaven op viool en dwarsfluit een heel andere dimensie aan ‘Zie ginds komt de stoomboot’, ‘Daar wordt aan de deur geklopt’ en ‘O, kom maar eens kijken’. Voor de drie leukste knutselwerkjes had de Sint een cadeautje bij zich voor Fenne Haak, Tess Kleine en Sabastiaan Vingerhoets. Aan het eind van het verrassingsprogramma zorgde de 10-jarige Luka voor nog een hoogtepunt door bijna een half uur als dj een heuse Sinterklaasdisco te presenteren.

Sinterklaas bedankte ten slotte iedereen die had meegewerkt aan de prachtige Benepietshow. De grote kindervriend beloofde nogmaals dat hij waar mogelijk op vrijdag 4 december de verschillende basisscholen bezoekt en dat hij alle klaargezette schoenen gaat vullen. Samen met zijn Pieten wil hij ook dit vreemde jaar zoveel mogelijk kinderen verrassen. Daarvoor is er bijvoorbeeld in de oude brandweerkazerne aan het Raadhuisplein een fraaie Pietenstraat ingericht. Een bezoek hieraan is te boeken via https://boeken.pietenontour.nl/. De Pietenstraat is komende week in ieder geval open op vrijdag 4 en zaterdag 5 december! Hierbij geldt vol = vol. Anders gezegd: wees er snel bij!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding