Afbeelding
Jorn van Eck

Kinderen kunnen creatief bezig met de uitdagende online workshops vanuit het Klokhuis

Cultuur

ALMERE - Het Klokhuis in Almere Poort leent zich uitstekend voor workshops voor kinderen met thema’s als techniek, wetenschap en duurzaamheid. Vanwege corona kunnen deze workshops momenteel niet fysiek plaatsvinden en biedt Stad & Natuur ze online aan, daarmee zijn ze voor een groter publiek te volgen en ook nog eens gratis! Zondag 31 januari gaat de Almeerse kunstenaar Mannie Krak aan de slag met het maken van dieren van restmaterialen en op zondag 7 februari leren de deelnemers met professor Jojo van Mad Science alles over warm en koud. 

Dieren maken
Voor de workshop dieren maken met Mannie Krak kunnen onder meer wc-rolletjes, doosjes, flessen, dopjes en papier gebruikt worden. Verder heb je schaar en plakband nodig.

Mad Science
Op zondag 7 februari kan je meedoen met een gratis online workshop van Mad Science. Met professor Jojo onderzoeken de deelnemers warm en koud! De experimenten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Om mee te kunnen doen heb je de volgende materialen nodig: 3 bakjes voor warm, lauw en koud water, ijsblokjes of vriezer om te zorgen dat je koude water echt koud is. Voor het tweede experiment heb je een vogelveer nodig, en beetje (sla/zonnebloem)olie, een lepeltje en een bakje of bekertje en wat water. Simpele ingrediënten voor coole en warme experimenten!

Hoe werkt het?
De workshops worden op zondagmiddag vanaf 14.00 uur uitgezonden op de facebookkanalen (Stadennatuur en Klokhuisalmere). Van te voren aanmelden hoeft niet. Lukt het niet om die tijd klaar te zitten, dan kun je ook op een later moment kijken, bovenaan de pagina’s zijn deze workshops (en ook eerdere workshops) terug te vinden onder video’s.

Stad & Natuur zal de eerstkomende tijd nog meer workshops online aanbieden, onder andere een sterrenkijksessie met de Almeerse Sterrenwacht in maart. “Maar uiteraard hopen we snel weer live workshops te kunnen geven op de locaties!”