Afbeelding
Zeewoldevoorelkaar

Mensen maken Zeewolde… gezelliger

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE –2021 is het jaar van de vrijwilliger. Landelijk staan ruim 7 miljoen mensen voor elkaar klaar. Op heel verschillende manieren: met een vlotte babbel, een luisterend oor, talent voor techniek of een sterke arm voor een boodschappentas. Ook Zeewolde kent veel vrijwilligers die helpen het dorp creatiever, sportiever, socialer en gezelliger te maken. Om anderen te inspireren om ook iets goeds te doen, vertellen zij hun verhaal in ‘Mensen maken Zeewolde…’, een initiatief van het vrijwilligersplatform Zeewoldevoorelkaar. 

Michel houdt niet van stilzitten. Toen hij wat tijd over had dacht hij aan vrijwilligerswerk. “Ik heb mij een beetje verdiept in wat ik in Zeewolde zou kunnen gaan doen. Omdat ik het heel leuk vind om te koken, kwam ik al snel terecht bij Coloriet waar ze kookvrijwilligers zochten voor het kleinschalig wonen van ouderen met dementie. Ik heb mij toen gelijk aangemeld voor twee dagen in de week en kon direct aan de slag bij De Nijl waar acht mensen wonen met geheugenproblemen.”

Michel maakt Zeewolde...smaakvoller
Michel kan zelf beslissen wat hij wil koken. “Ik geef door wat er besteld moet worden. Wat ik vooral leuk vind is om verschillende gerechten op tafel te zetten met diverse smaken. Dit kan Indisch, Mexicaans, Frans, maar ook Hollandse pot zijn! Zowel door de bewoners als het zorgpersoneel wordt dit zeer gewaardeerd.” Een leuke bijkomstigheid is dat Michel zelf ook gezellig mee kan eten. Na de maaltijd wordt vervolgens de afwas weggewerkt. “Wel met een snelle afwasmachine hoor!”, lacht Michel. De maaltijd wordt altijd afgesloten met een lekker vers gezet kopje koffie. “Zo voelt thuis eten toch een beetje als uit eten!”

Al met al kost het Michel ongeveer vier uurtjes per keer om de maaltijd te verzorgen. “Maar ik doe het met veel plezier hoor! Vooral omdat ik de vrije hand krijg in het verzinnen van de gerechten. Soms vragen de zorgmedewerkers om recepten, omdat ze zo lekker gegeten hebben. Dat is natuurlijk super leuk om te horen.”

Michel merkt dat vanwege de Corona het aantal vrijwilligers in de zorg is afgenomen. “Wat ik heel jammer vind. Want juist in de zorg is het zo hard nodig!”

Aan mensen die geen vrijwilligerswerk doen of nog twijfelen om vrijwilligerswerk te gaan doen zou Michel het volgende advies geven: “Mensen die twijfelen? Ga eens praten met Welzijn Zeewolde wat voor mogelijkheden er zijn én zoek iets waar jezelf heel blij van wordt!”

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56