Afbeelding
Zeewoldeopdekaart.nl

Koningsdag wordt Woningsdag met kleedjesmarkt in de voortuin!

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE – Als het aan initiatiefnemer Paul Middendorp ligt wordt Koningsdag 2021 weer een Woningsdag! Nu wel een met de mogelijkheid voor een kleedjesmarkt, maar dan voor eigen deur!

Paul is bekend van de Facebookgroep ‘Zeewolde op de kaart’ waarop hij in het afgelopen coronajaar al vele leuke activiteiten met diverse thema’s heeft gelanceerd, zoals Berenjacht, Kerstlichtjestour, en Halloween. En nu dan voor komende dinsdag 27 april een Koningsdag 2021 editie.

“Ik kreeg zoveel verzoeken hiervoor binnen”, licht Paul lachend toe. “Mensen willen toch heel graag spullen verkopen.”

Het idee wordt dan ook met open armen ontvangen. Vanaf het moment dat het initiatief online staat stromen de aanmeldingen van mensen die mee willen doen binnen. Daarmee kleur de kaart van Zeewolde langzaam maar zeker oranje. Want door middel van een oranje kroontje wordt hierop aangegeven wie er allemaal de vrijmarkt voor zijn of haar huis heeft!

Regels
Aan de Woningsdag zitten wel een paar regels. “Zo moeten de kleedjes echt in de eigen tuin liggen. Ze mogen niet in openbaar gebied, dus niet op de stoep vóór je huis of tuin,”, benadrukt Paul, “ook niet in appartementencomplexen. De kleedjes moeten buiten zijn. En zo neergelegd worden dat de anderhalve meter makkelijk is te waarborgen.”

Om drukte te voorkomen mag je met maximaal twee personen of één huishouden ‘op bezoek’ per kleedje. En natuurlijk moet de anderhalve meter worden aangehouden zodat er geen groepsvorming kan ontstaan.

Mensen worden daarom vriendelijk verzocht even te wachten als ze zien dat het druk is bij een kleedje. Paul: “Blijf dan even op afstand wachten of bezoek een ander kleedje op de kaart!”

Meedoen met Koningsdag wordt Woningsdag? Aanmelden kan op www.zeewoldeopdekaart.nl 

Dat kan nog tot op het laatste moment want de kaart met daarop de deelnemers wordt op Koningsdag voor de laatste keer bijgewerkt.