Vlag met wimpel voor de jarige Koning
Vlag met wimpel voor de jarige Koning Jelle Stellingwerf

Vervelen is geen optie op Koningsdag 2021

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Laat dinsdag 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, de nationale driekleur mét oranje wimpel wapperen, zet de oranje tompouce en het oranje bittertje op tafel en Koningsdag 2021 kan in stijl beginnen! Een ding is zeker; vervelen hoeft niet, want ondanks dat we met z’n allen zuchten onder de coronamaatregelen, is er toch nog een hoop leuks te beleven in eigen dorp.

Je hoeft daar feitelijk niet eens de deur voor uit. Vanaf 09.30 uur kun je op Koningsdag via LOZ TV meekijken met de activiteiten die de Oranjevereniging Zeewolde op het programma heeft staan. En, nog veel leuker natuurlijk, hoe de deelnemers het er vanaf brengen, bijvoorbeeld bij Heel Zeewolde Bakt!, de Wijkspelen, de scoutingsactiviteiten op het strand en Amy’s Danschallenge. Of misschien maak je zelf wel deel uit van een team, bijvoorbeeld bij de PubQuiz, de 1,5 meter Bingo of met de loterij van Scouting Jan Wandelaar. Alles onder het motto; alles mag, niets moet.

Tussen de programma’s door even een frisse neus halen is ook een aanrader. Deelnemers aan de Koningsdag Foodwalk doen dat al door bij verschillende lokale horeca langs te gaan voor een hapje en een drankje. Struinen langs een aangepaste coronaproof kleedjesmarkt om een leuk tweedehandsje van iets te scoren is ook een optie. De kleedjes liggen door heel Zeewolde verspreid en dat maakt het niet alleen een leuk, maar tegelijkertijd een heel sportief uitje, zie hiervoor de Facebookpagina van ‘Zeewolde op de kaart’.
Om 16.30 uur brengt de jarige Koning de Nationale Toost uit op tv. Het Oranje Fonds roept heel Nederland op om niet alleen vanaf balkon, galerij of in de tuin met elkaar te toosten, maar ook even stil te staan bij mensen die het minder gezellig hebben.

Voordat het lokale avondprogramma begint kan je voor het eten een keertje - onder het mom ‘support your locals’ - iets lekkers halen bij of laten bezorgen door de lokale ondernemers. Tijd om even bij te komen van alle activiteiten kan tijdens de bekendmaking van de winnaars van de verschillende onderdelen om vervolgens te genieten van de muzikale Koningsdagafsluiter.

Meer informatie over het programma: https://oranjevereniging-zeewolde.nl/ of https://www.lokaleomroepzeewolde.nl/koningsdag-2021