Links Foppe de Haan, rechts Auke Hempenius
Links Foppe de Haan, rechts Auke Hempenius Arie Bruinsma

Happy Hour voor Auke Hempenius, de 11 stedentocht-golfer!

Cultuur

ZEEWOLDE ā€“ Golf inspirator Auke Hempenius uit Zeewolde maakt zich op voor een wel heel bijzondere uitdaging; een Golfelfstedentocht, een golfmarathon in de geest van de roemruchte tocht der tochten. Tijdens deze eerste editie, die plaatsvindt in Friesland op 4, 5 en 6 juni, speelt de Zeewoldenaar, op 11 golfbanen en alle 155 holes in Ć©Ć©n enkel weekend. De opbrengst komt ten goede van het Foppe Fonds.

Als groot supporter van Auke organiseert Bloomfields and Desjardins op dinsdag 1 juni van 17.00 tot 19.00 uur een Happy Hour als warm uitzwaaimoment voor hun sportieve mede-inwoner. ā€œWe willen Auke op deze manier een hart onder de riem steken en hem succes wensen bij de uitvoering van dit, zoals hij zelf zegt, ā€˜krankzinnige idee met een waanzinnig doelā€™ā€, licht Karin van Bloomfields toe.

Voor het Happy Hour wordt een tent voor de bloemenzaak neergezet. Tussen 17.00 tot 19.00 uur kunnen mensen even binnenlopen voor een hapje, drankje en een praatje. De coronaregels worden daarbij in acht genomen. Auke, die geheel in stijl om 17.11 uur zal verschijnen, neemt zijn boek ā€˜Go(lf) with the flowā€™, waarin hij de filosofie rond de golfsport heeft vastgelegd, mee voor de verkoop en deze naar wens te signeren. Ook hier geldt dat een deel van de opbrengst wordt afgestaan aan het Foppe Fonds.