Afbeelding
Zeewolde Actueel

Erik Wallenburg is creatief met... luciferstokjes

Cultuur

ZEEWOLDE – Erik Wallenburg kwam in de loop der jaren op alle mogelijke manieren in het nieuws, van Zeewolde kruist de buizen tot Van Z… tot Z…-tocht en van Zeewolde ‘K WIS’T tot Beweegparcours Zeewolde. Velen vroegen zich vaak af of hij weleens een avond thuis was. Nou en of en zeker in coronatijd! Erik ging bijvoorbeeld aan de slag met… luciferstokjes.

Over het gezegde ‘van de nood een deugd maken’ zegt Van Dale: “Uit een onaangename toestand of zulke omstandigheden, waarin men tegen zijn wil geraakt is, nog zo veel mogelijk voordeel zien te halen; zich naar de tijd en de omstandigheden zo goed mogelijk schikken.” Dit gold zeker voor Erik Wallenburg in coronatijd. Erik verzamelde luciferstokjes en leefde zich er helemaal op uit.

Nu zijn er mensen die een heuse kathedraal bouwen van luciferstokjes of zelfs het complete Vaticaanstad, dat ging nog net even te ver voor Erik. Waar hij eerder diverse boomhutten realiseerde van ijslollystokjes maakte hij nu figuren waarvoor telkens tussen 2.000 en 4.200 luciferstokjes nodig waren. “Ik vermoed dat veel hobby’s in coronatijd extra intensiever zijn beoefend dan normaal”, schat Erik in. “Ik zit bijvoorbeeld aan fotografie, modelspoorbanen en stamboomonderzoek te denken.” Misschien dat er wel lezers zijn die hierover willen vertellen…

Een overzicht van wat hij zoal al gemaakt heeft:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding