Afbeelding
©Sabine van Nistelrooij

Bijzondere ontmoetingen tijdens nieuwe editie Struinen in de Tuinen Harderwijk

Cultuur

HARDERWIJK - Afgelopen zondag vond in Harderwijk een nieuwe editie van Struinen in de Tuinen Harderwijk plaats. In heel Harderwijk waren maar liefst 35 tuinen gevuld met lokale artiesten die 105 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van de deelnemers en bezoekers, ook uit Zeewolde, heeft de organisatie kunnen concluderen dat de editie een overweldigend succes was!

Van ontroerende theatervoorstellingen tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Ralf Leemeijer: “Wat fijn dat er na twee jaar weer een normale editie gedraaid kan worden. Overal waren de optredens goed bezocht en was de sfeer top! Daar helpt het heerlijke weer natuurlijk ook aan mee.”

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan... je eigen buren.

Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Gluren bij de Buren en op zondag 3 juli Struinen in de Tuinen.