Afbeelding
Eigen foto

Dagbesteding SternZorg ontvangt mede dankzij Lions Harderwijk een koeling t.b.v groenten voor de Voedselbank

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - In de grote moestuin van de stichting SternZorg aan de Sternweg Zeewolde, wordt dagelijks gewerkt aan het kweken en oogsten van groenten en fruit, ten behoeve van de Voedselbank Harderwijk. Om de producten goed te kunnen bewaren heeft onder meer Lions Harderwijk gezorgd voor koeling. 

SternZorg biedt dagbesteding aan voor ouderen met geheugenproblemen / beginnende dementie. Ouderen, vrijwilligers en de begeleiding zorgen er samen voor dat er ongeveer dertig weken per jaar vele kratten met verse biologische groenten en fruit worden geoogst. Deze worden geschonken aan de voedselbank in Harderwijk. “Zo vervullen zij samen een maatschappelijke taak. We mogen er trots op zijn dat onze ouderen op deze wijze een steentje bijdragen aan een gezonde samenleving”, aldus Hilda Kors begeleider bij Dagbesteding SternZorg Zeewolde.  

Om deze groenten en fruit in de warme zomermaanden goed te kunnen bewaren heeft SternZorg via fondswerving een grote koeling gekregen om het te kunnen bewaren. De voedselbank komt namelijk eens per week langs.

De aanschaf van deze grote koeling werd mogelijk dankzij de hoofdsponsor, de Lions uit Harderwijk. President Ron van Elteren en secretaris Marcel Nieuwenhuizen van de Lions Harderwijk kwamen persoonlijk op bezoek om de koeling te bewonderen en om te zien hoe blij de begeleiders van Stichting SternZorg, Joke Lof en Hilda Kors, ermee zijn.

Naast de Lions Harderwijk hebben ook de Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe, een grote financiële bijdrage gegeven. LAB Makelaars heeft meegeholpen met de aankoop van de juiste koeling en heeft ook het vervoer voor haar rekening genomen.