Afbeelding
Putter Stoomgemaal

Laatste draaidag Putter Stoomgemaal

Cultuur

PUTTEN - Vanwege de restauratie van de schoorsteen is het zaterdag 25 september al de laatste draaidag van dit korte draaiseizoen.

De vrijwilligers van het Putter Stoomgemaal willen het gemaal dit jaar nog een keer draaiend aan de bezoekers tonen. Bezoekers zijn op zaterdag 25 september welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De machine is in werking vanaf 11.00 uur. De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg over de Arkemheense polder en het stoomgemaal.
Kinderen mogen de stoker helpen het vuur gaande te houden. Door dit te doen kunnen zij een diploma als hulpstoker bemachtigen.

Naast het gemaal kunnen bezoekers in de schuur onder het genot van een verfrissing de daar tentoongestelde kleine stoommachines, miniatuur machientjes en nostalgische toestellen bewonderen. Een en ander met in acht neming van de coronaregels wordt dit gratis aangeboden, echter een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. 

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 30 in Putten. Meer info: www.putterstoomgemaal.nl of telefonisch 033-2453257 / 0342-414418 / 06-57621244.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 1 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 3 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 3 uur geleden