Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Markt en knutselen in en om de Roode Schuur

Cultuur

ZEEWOLDE - IVN trapt op 9 oktober de Week van de Duurzaamheid af met de ‘Doe eens lekker duurzaam’-markt rondom de Roode Schuur. Deze is van 10.00 – 16.00 uur. Binnen wordt de Kwetterdag gehouden, hier kunnen kinderen aan de slag met vogelvoer en vogelhuisjes.

Op de gezellige markt op het buitenterrein zullen lokale bedrijven hun duurzame en ambachtelijke producten verkopen, zoals: brood, groente en fruit, kaas, honing, tweede hands natuurboeken, pompoenen, ijs, etc.

In de overdekte vuurkuil wordt de barbecue aangestoken en kunnen er bijvoorbeeld kastanjes worden gepoft en brood aan een stok worden afgebakken. Zo nu en dan klinkt de gezellige muziek van folkband Ackoord. De toegang tot de markt is gratis.

Binnen is het terrein van de basisschooljeugd (4-12 jr) en staat in het teken van vogels: ‘Kwetterdag’ geheten. Alle kinderen krijgen een strippenkaart met daarop 5 knutselactiviteiten. De Drijvende Ambachtsschool heeft tientallen vogelhuisjes gemaakt. Deze mogen de kinderen beschilderen en mee naar huis nemen. De andere 4 tafels zijn om pindaslingers te rijgen, sneeuwuiltjes te maken, vogeltjes te kleien en een doe/leer tafel.

Als er teveel kinderen tegelijk willen knutselen, kan het zijn dat wij vragen om even te wachten. (Maar dan is er nog altijd de doolhof en het blote-voetenpad). De kinderactiviteiten op deze Kwetterdag inclusief limonade zijn gratis.

Tip: Doe eens lekker duurzaam en kom op de fiets of lopend!

Parkeren bij de Roode Schuur is niet mogelijk, wel in de wijk rondom. Een verkeersregelaar wijst de weg.

“Graag tot 9 oktober in de Roode Schuur aan de Dasselaarweg 29. Aanmelden is niet nodig.”