Afbeelding
Eigen foto

Ware lichtpuntjes in deze bijzondere tijd

Cultuur

ZEEWOLDE - “Zouden de maatregelen roet in het eten gooien?” Dat ging vorige week door het hoofd van Marjan Nieuwenhuis. Ze broedde al een tijdje op een plan om iets mooi te doen in deze rare tijd. “Er zijn zo veel mensen die je blij kunt maken”, opperde ze. En zo ontstond een mooi idee: een lichtpuntjestour in Zeewolde.

Met een groep van negen vrouwen trok ze vrijdag van huis naar huis om daar mini-concertjes te geven. Een hart onder de riem voor iemand die alleen is. Een bemoediging voor iemand die middenin de chemo zit. Een felicitatie voor iemand die alweer haar verjaardag niet groots kan vieren. Een muzikale knuffel voor iemand die al zo lang wacht op haar operatie. Elf miniconcertjes, verzorgd door De Zingende Dames.

De meeste concertjes vonden buiten, voor de deur, plaats, waardoor ook deuren van buren opengingen. Andere concertjes in de achtertuin of binnen. Ontroerde, verbaasde en dankbare gezichten als De Zingende Dames, omhangen met lampjes, hun prachtige songs ten gehore brachten.

De concertjes waren voor de ontvangers een verrassing. Want ánderen boekten en betaalden dit voor hen. Betaalden? Jazeker. Elk concertje leverde geld op voor een mooi project van het Moeder-Kindhuis ‘Zij aan Zij’ in Zeewolde, waar vrouwen beschermd kunnen wonen. Daar is een tekort aan fietsen. En daarom haalden de negen zingende vrouwen geld op voor de vrouwen van ‘Zij aan Zij’. Het bijzondere is dat er niet alleen concertjes werden betaald. Er werd ook geld gesponsord, waardoor er een prachtig bedrag wordt opgehaald. Op de facebookpagina van De Zingende Dames worden deze sponsors vermeld. “Het waren ware lichtpuntjes op een koude vrijdagavond in deze bijzondere tijd!”

Ook een concertje voor iemand boeken? Dat kan: dezingendedames@gmail.com