Informatiepunt
Informatiepunt Eigen foto

Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek

Cultuur

FLEVOLAND / ZEEWOLDE  –  Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Voor iedereen die hulp kan gebruiken of iemand kent die hulp nodig heeft is het Informatiepunt Digitale Overheid in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, Urk, NOP, Dronten en Zeewolde. Bijvoorbeeld over DigiD, belastingen of toeslagen.

De medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek helpen graag verder. Zij denken mee en geven informatie om verder te kunnen. Indien nodig maken ze een afspraak met een organisatie die verder kan helpen. Vraag ook naar de programmering op het gebied van digitale vaardigheden.

Gebruik: flevomeerbibliotheek.nl/ido 

Medewerkers
De medewerkers worden continu getraind om vragen te beantwoorden of door te verwijzen. Zij werken met de landelijke website www.hetinformatiepunt.nl waarbij gezocht kan worden op postcode om het lokale aanbod in te zien. 

Samenwerking
Vanuit de laagdrempelige loketfunctie in de bibliotheken wordt zoveel mogelijk warm doorverwezen naar samenwerkingspartners voor aanvullende informatie en cursusaanbod m.b.t. basisvaardigheden. Bij specifieke en persoonsgebonden informatie wordt, indien mogelijk, doorverwezen naar een publieke of maatschappelijke dienstverlener in de buurt.

Over ons
FlevoMeer Bibliotheek werkt aan een geïnspireerd, geïnformeerd, betrokken en vaardig Flevoland. Wij wijzen mensen de weg naar datgene waar zij behoefte aan hebben.