Afbeelding
FlevoMeer Bibliotheek

Burgemeester boeit met voorleesverhaal

Cultuur

ZEEWOLDE - Hoog bezoek op basisschool De Wetering afgelopen woensdag. Niemand minder dan burgemeester Gorter las voor aan de leerlingen van groep 1 en 2. Na afloop genoten de kinderen samen met de burgemeester van een heerlijk ontbijt.

Het bezoek was georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde in het kader van De Nationale Voorleesdagen. Het boek waaruit werd voorgelezen was Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp, uitgeroepen tot het Prentenboek van het Jaar. Het was een leuke en gezellige ochtend op de Wetering. De burgemeester werd toegejuicht door de enthousiaste kleuters, die tevens de kans kregen om de ambtsketting eens van dichtbij te bekijken.  

Sponsor van het voorleesontbijt, Vandemoortele Nederland, bakte in de vroege ochtend zestig croissantjes voor de kinderen. De hele school rook als een bakkerij. De kinderen lieten zich de croissantjes goed smaken. Ook de burgemeester at gezellig een croissantje mee. 

Het doel van het Voorleesontbijt is om het voorlezen aan kinderen tussen 0 en 6 jaar te bevorderen. Voorlezen vormt voor kinderen van 0 tot 6 jaar het startpunt van de taalontwikkeling. Het draagt bij aan de ontwikkeling van de woordenschat en vergroot de kans dat kinderen goede lezers worden.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00