Afbeelding
De Brandweerman - Liesbet Slegers

Brandweerman Richard leest voor

Cultuur

ZEEWOLDE – FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde heeft woensdag 15 september een wel heel bijzondere gast gestrikt. Om 16.00 uur komt niemand minder dan onze eigen wijkbrandweerman Richard Balk voorlezen in de bieb.

Heel toepasselijk leest hij voor uit het prentenboek De brandweerman van Liesbet Slegers. Natuurlijk mogen de kinderen ook met de brandweerman op de foto.

Elke eerste en derde woensdagmiddag van de maand kunnen kinderen van nul tot vier jaar op de jeugdafdeling van FlevoMeer Bibliotheek genieten van de mooiste voorleesverhalen. Omdat er deze keer een gastlezer is, zijn ook oudere kinderen (tot 8 jaar) van harte welkom. De locatie is de activiteitenruimte van de bibliotheek.

Naast dat voorlezen de fantasie van kinderen prikkelt, helpt het voorlezen ook bij de taalontwikkeling. Voorlezen vergroot de woordenschat van jonge kinderen en stimuleert en motiveert het op een leuke manier om ook zelf meer te gaan lezen. Speerpunt van de FlevoMeer Bibliotheek is eraan bijdragen dat geen enkel kind met een taalachterstand de basisschool verlaat. En dat begint met voorlezen.

De toegang van de voorleesmiddagen is gratis. Kinderen hoeven zich niet van tevoren op te geven.

Voor meer informatie en openingstijden: www.flevomeerbibliotheek.nl