Afbeelding
Tineke Beishuizen

Tineke Beishuizen te gast in FlevoMeer Bibliotheek

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZEEWOLDE - Columniste en auteur Tineke Beishuizen is zaterdag 16 april te gast tijdens de Boekenweek in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Met de lezing ‘Zwerftocht door heden en verleden’ geeft ze de bezoeker een kijkje in haar leven. De Boekenweek wordt dit jaar gehouden van 9 tot en met 18 april. Het thema is eerste liefde.

Al meer dan veertig jaar schrijft Beishuizen voor het vrouwenblad Libelle. “In die tijd heb ik honderden vrouwen geïnterviewd, en één ding is mij heel duidelijk geworden: er is geen vrouw die niet een verhaal heeft dat de moeite waard is om gehoord te worden. Of met andere woorden, ik ben nog nooit onverrichterzake naar huis gegaan omdat de vrouw met wie ik een afspraak voor een interview had niets te vertellen had.”

Roman met thrillerelementen
Naast haar werk voor Libelle schrijft Beishuizen ook boeken. En dat heeft ze volgens haar eigen zeggen niet handig aangepakt. “De meeste boeken horen bij een bepaalde categorie: het is een thriller of het is een roman. Maar ik ben terecht gekomen in een tussenvorm, een roman met thrillerelementen zou je het kunnen noemen. Een vorm die mijzelf goed bevalt maar thrillerlezers vinden vaak dat er te weinig lijken in mijn boeken voorkomen en romanlezers vinden zo’n boek weer net iets te spannend.”

Zwerftocht door heden en verleden
Natuurlijk gebeurde er in die ruim veertig jaren meer in het leven van Beishuizen dan alleen schrijven. Haar kinderen - kleuters toen ze met schrijven begon - zijn nu kale mannen van middelbare leeftijd, om maar iets te noemen. Het is niets voor niets dat zij de lezing die ze in de bibliotheek komt houden de titel ‘Zwerftocht door heden en verleden’ heeft meegegeven.
De schrijfster verheugt zich erop om weer eens voor een groepje mensen te staan “Want de laatste keer is vanwege ‘de maatregelen’ alweer een hele tijd geleden!”

Reserveer je kaartje
De lezing begint om 12.00 uur; de zaal is open vanaf 11:30 uur. Toegangskaarten: €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden, te bestellen via de website of aan de servicebalie in de bibliotheek. Meer informatie: www.flevomeerbibliotheek.nl