Afbeelding
Foto: Wilco van Leeuwen

Eerste ontwerp op de muur

Cultuur

ZEEWOLDE – De lange grijze saaie muur in de steeg tussen visspeciaalzaak Chris Koelewijn en FlevoMeer Bibliotheek behoort straks tot het verleden. De eerste vlakken zijn sinds afgelopen weekend ingevuld.

De oproep om met ideeën te komen om de muur op te pimpen heeft leuke ontwerpen opgeleverd. “We waren aangenaam verrast door de vele reacties”, aldus de initiatiefnemers Wilco van Leeuwen, Chris Koelewijn en William de Graaf.


Eerste kunstenaars aan de slag- Wilco van Leeuwen

De ontwerpen moesten een connectie hebben met vis, Zeewolde of de liefdesslotjes die aan het hek bij het parkje hangen. Voor vijf van de zeven betonnen vlakken werd al snel een passend ontwerp gevonden. Zaterdag gingen de eerste kunstenaars aan de slag om hun ontwerp zoveel keer vergroot op de muur te realiseren. Dat leverde direct al leuke en positieve reacties op bij passanten: “Dit vind ik nou zo’n goed idee!”

Voor de andere twee vlakken wordt nog een invulling gezocht. “Dus mocht er nog iemand een briljant idee of ontwerp hebben wat in connectie staat met Zeewolde of de provincie, laat het ons weten of maak je ontwerp en stuur het ons toe. Wie weet mag jij jou idee groots uitvoeren op de muur. Maar wees snel, want we gaan elk moment beginnen!”