Afbeelding
Archieffoto: Scouting Nederland - Nawaka 2018

Gondelvaart met verlichte en versierde boten

Cultuur

ZEEWOLDE - Van 8 tot 17 augustus aanstaande wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde Nawaka 2022 georganiseerd. Nawaka staat voor nationaal waterkamp en is een kamp voor circa 4.500 waterscouts in de leeftijd van 7-18 jaar oud van Scouting Nederland. Gedurende deze 10 dagen ondernemen de scouts allerlei uitdagende activiteiten op en rondom het water van het Nuldernauw. Een spectaculair onderdeel van dit waterkamp is de gondelvaart op zaterdagavond 13 augustus. Inwoners van Zeewolde en omgeving zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

De gondelvaart is hét bedankje van de deelnemers van Nawaka aan de gemeente Zeewolde. Dit wordt gedaan door één lange grote versierde en verlichte optocht over het water van boten langs het centrum van Zeewolde. Het is een optocht van circa 450 verlichte en versierde boten (lelievletten- en schouwen) en 80 motorboten.

Tijd

Vanaf het Scoutinglandgoed varen de boten richting het Tulpeiland, al waar zij ter hoogte van de potloden zullen keren om weer terug te gaan. De eerste boten worden rond 20:00 uur verwacht.

Locatie toeschouwers

Inwoners van Zeewolde kunnen de optocht aanschouwen langs het Voorland en de dijk. Daar zal ook een coffeetruck staan.

Foodpleinen

Het Kerkplein is vanaf 15.00 uur een groot gezellig terras. Er staat een tappunt om drankjes te halen en onder fleurige parasols kan aan tafel gegeten worden. Er is een ruim aanbod van eetgelegenheden in Zeewolde waar je kan afhalen, dit kan dan op het Kerkplein worden opgegeten.
Wil je een setting met gezellige foodtrucks aan het water, dan kan dat op het Raadhuisplein. Lokale foodtrucks staan daar klaar om je te voorzien van een hapje en drankje. Wil je een klein rondje op de waterfiets of suppen in de haven, dan kan je daar gebruik van maken.

Het evenement is gratis toegankelijk en leuk voor iedereen om te bezoeken!

N.B: Mocht er op zaterdagavond 13 augustus onweer voorspeld zijn qua weersverwachting zal de gondelvaart niet doorgaan. Dit zal worden gecommuniceerd via de website  https://nawaka.scouting.nl