Afbeelding
Scouting Jan Wandelaar Zeewolde

Waterscouting in Zeewolde

Cultuur

ZEEWOLDE - Menig Zeewoldenaar weet dat Zeewolde een zeer actieve scoutinggroep heeft, onder meer bekend van het organiseren van de jaarlijkse Koningsdag activiteiten op en rond het Flevoplein. Maar weinig Zeewoldenaren weten dat deze groep eigenlijk uit twee ‘groepen’ bestaat. Zo zijn er de landscouts (met een clubhuis in het bos) en de waterscouts in de haven.

Kinderen die op waterscouting zitten leren spelenderwijs allerlei vaar- en speltechnieken voor op en rond het water. Dit begint al bij de Scheepsmaatjes (7-11 jaar) waar ze samen spannende en avontuurlijke activiteiten ondernemen met Canadese kano’s. De Waterscouts (11-15 jaar) leren zeilen in een lelievlet. Met die lelievlet gaan zij ook op zomerkamp in Nederland. En zo doen ze ook mee aan regionale of landelijke zeilwedstrijden. Tot slot is er nog de Wilde Vaart (15-18 jaar). Zij leren naast het zeilen met een kleine platbodem ook het varen met een motorboot. 

Afgelopen zaterdag deden de Waterscouts En Wilde Vaart van Jan Wandelaar bijvoorbeeld nog mee met de regionale zeilwedstrijden van de admiraliteit Zuidwal, waar de Wilde Vaart tweede eindigde in de senioren klasse. Centraal in elk programma staat het maken van plezier en avonturen waarbij samenwerking en groepsgevoel belangrijk zijn. Iedereen kan en mag meedoen. 

Bij alle speltakken leren de kinderen naast het varen ook hoe ze zich veilig op het water gedragen, en hoe ze een boot moeten onderhouden. Het leren samenwerken in een groep staat altijd centraal binnen scouting. 

Is waterscouting iets voor uw kind? Scouting Jan Wandelaar heeft per direct plaats voor kinderen in de leeftijd 7 tot en met 14 jaar. Meer informatie: www.janwandelaar.nl