Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Oude foto’s van Sea Level gezocht

Cultuur

FLEVOLAND - Land Art Flevoland doet een oproep aan mensen die ergens tussen eind 1996 en 1998 foto’s gemaakt van het kunstwerk Sea Level. “Bijvoorbeeld foto’s van de bouw van het kunstwerk, of van de onthulling? Die foto’s bevatten mogelijk nuttige informatie voor ons!”

Op dit moment laten gemeente Zeewolde en Land Art Flevoland onderzoeken hoe het kunstwerk Sea Level van Richard Serra uit 1996 hersteld kan worden. “We willen heel graag weten hoe Sea Level eruitzag toen het net klaar was. De restauratoren hebben al veel archiefstukken doorzocht, maar goede foto’s van de constructie blijken zeldzaam.”

Daarom worden nu inwoners en bezoekers opgeroepen hun oude foto’s met Land Art Flevoland te delen. “Was u erbij toen het kunstwerk in Zeewolde in 1996 werd gebouwd? Of toen het net klaar was (het werd onthuld op 12 december 1996)? Wij zouden die foto’s graag zien! Het zou de restauratoren helpen om meer zicht te krijgen op het precieze materiaal en de manier waarop het landschapskunstwerk gemaakt is.”

De foto’s kunnen gedeeld worden via info@landartflevoland.nl

“We hopen dat er lezers zijn met oude foto’s van Sea Level!”