Afbeelding
Foto: E. van de Weg

Leerlingen van De Regenboog beleven boerderijles tijdens Dutch Food Week

Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - Tijdens de Dutch Food Week, van 7 tot en met 14 oktober, staan we in heel Nederland met elkaar stil bij ons voedsel. Groep 4 van PCBS De Regenboog mocht woensdag 11 oktober jl. een boerderijles volgen bij melkveebedrijf J.C.N. Dekker | Bij Boer Sjaak. De school had de boerderijles gewonnen met een winactie via de facebookpagina.

De kinderen werden door Hildegonda (educatieboerin) welkom geheten in de ontvangstruimte van het melkveebedrijf. Na een korte introductie en uitleg kregen de kinderen een rondleiding over het melkveebedrijf.

De kinderen kregen uitleg over de melktank, melkcarrousel, het voer dat de koeien en kalfjes eten, ook werd het verschil tussen hooi en stro duidelijk. “Wat een lange tong heeft een koe”, viel een leerling op. De melk van het melkveebedrijf wordt in de fabriek verwerkt tot kaas. Na de rondleiding werd dan ook kaas geproefd. Daarna mochten de kinderen in groepjes aan de slag met de opdrachten. De kinderen genoten dat ze kalfjes mochten aaien en ‘verzorgen’. De tijd was eigenlijk te kort.

Tegen het einde van de ochtend werd er boter geschud en geproefd op een stukje brood. De kinderen waren zeer enthousiast dat ze boter hadden gemaakt. De boerderijles werd gezamenlijk afgesloten met het waar-/nietwaar spel. Het was een geslaagde boerderijles.

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 23 uur geleden