Afbeelding
Foto: Helène Grootenboer

Betoverende Schubert-liederen bij het Randmeerconcert

Cultuur

ZEEWOLDE - The Atlantic Trio en Hans Pieter Herman betoverden op zondag 10 maart het publiek in De Verbeelding met een geslaagd concert. 

Het viertal bracht Schubert-liederen ten gehore die op verrassende wijze gearrangeerd waren door pianist Bas Verheijden. Oorspronkelijk waren deze liederen alleen bedoeld voor piano en zang, maar de toevoeging van cello en viool voelde bij deze uitvoering bijzonder natuurlijk aan.

The Atlantic Trio, bestaande uit Bas Verheijden op piano, Janneke van Prooijen op viool en Ansfried Plat op cello, had voor deze gelegenheid Hans Pieter Herman uitgenodigd. De bariton bracht de Schubert-liederen met passie en voegde hier en daar zelfs een vleugje humor toe. Tijdens de overgangen tussen de diverse liederen vertelde Bas Verheijden over het leven van Schubert en de achtergrond van het volgende stuk. “Al met al was het een prachtig concert in een bijzondere zaal.”

Dit concert vormde het achtste optreden in de reeks Randmeerconcerten van het seizoen 2023-2024. Ter ere van hun 50-jarig jubileum organiseert de Stichting Randmeerconcerten een bijzondere serie concerten met musici die al eerder deel uitmaakten van de concertreeksen.