Petra Bom
Petra Bom Eigen foto

Petra Bom en De Verbeelding nemen afscheid. “Maar…”

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE — Als medewerker pr en communicatie was Petra Bom ruim zes jaar verbonden aan Stichting De Verbeelding. Aan die verbintenis is een einde gekomen, omdat haar eigen bedrijf inmiddels vrijwel alle beschikbare tijd opslokt. “Dan moet je kiezen”, zegt ze. “Dat vind ik jammer, maar het ook goed zo. En daarbij komt dat ik De Verbeelding in goede handen achterlaat bij twee heel bekwame mensen.”

Per 1 januari 2018 begon Petra voor een bescheiden 10 uur per maand bij De Verbeelding. “Ach, ik was een jaar eerder al wel voor mezelf begonnen, maar ik had nog wel wat tijd over. Via de Bedrijfskring Zeewolde kwam de toenmalige penningmeester van De Verbeelding me op het spoor, en zo kreeg ik het verzoek om pr en communicatie voor de stichting te gaan doen. Dat leek me leuk. Je kunt wel zeggen dat het hele IT-gebeuren daar toen nog in de kinderschoenen stond. Er was een website, er was een Facebook-account, maar een doordacht plan om via die site en socials echt te gaan communiceren, dat lag er nog niet. Ik kreeg daarin de vrije hand, en het bedenken van een plan en het samenstellen van een draaiboek, dat is wel aardig gelukt, geloof ik. Mijn vervangers konden er zo mee aan de slag.”

Petra is momenteel mede-eigenaar van een videoproductiebedrijf dat gevestigd is in Lelystad. “Mijn bedrijfspartner en ik vormen een duo dat elkaar precies aanvult. Hij is een kei in de bedrijfsonderdelen die mij wat minder liggen, en omgekeerd kun je hetzelfde zeggen. De zaken gaan goed. Ik heb er inmiddels meer dan een full time baan aan, en met de betaalde én de vrijwillige extra uren erbij was er op een gegeven moment gewoon geen vrije tijd meer. Vandaar dus deze keuze. 


De studio in Lelystad - Eigen foto

Stichting De Verbeelding heeft inmiddels in Helène Grootenboer een kundig vervanger gevonden, die wordt bijgestaan door eerstejaars student Communicatie Thomas Siebering. “Afscheid nemen is nooit leuk, maar als er vragen zijn mogen ze me altijd bellen”, besluit Petra. “Helène en Thomas kunnen natúúrlijk altijd terecht voor een tip, advies of om zomaar even bij te praten. De Verbeelding is en blijft leuk…”

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00