Afbeelding
Zeewolde Actueel

Denk mee over het verkeer- en vervoersplan

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE - In september is er een onderzoek in de vorm van een enquête gehouden onder de inwoners en ondernemers in Zeewolde over het gemeentelijke verkeer- en vervoersplan. De gemeente geeft aan dit onderzoek uit te breiden. 

Uit het onderzoek bleek dat er vier veelgenoemde problemen zijn: logica in routevorming, veiligheid fietsoversteken, hoge snelheid autoverkeer en parkeren. Daarom stelt de gemeente, vanaf 19 oktober, een plattegrond beschikbaar via de link:  

https://keypoint.praatmee.nl/zeewolde

Op de plattegrond kan aangeven worden waar je in Zeewolde deze problemen in het verkeer ervaart en welke oplossing je ziet. Het maakt daarbij niet uit op welke manier je aan het verkeer deelneemt. Iedereen die in Zeewolde met het verkeer te maken heeft, wordt gevraagd om mee te denken en mee te praten. De kaart kan ingevuld worden tot en met 30 november 2020. De resultaten van dit onderzoek wordt medio december verwacht.

Achtergrondinformatie: De resultaten van de enquête

De digitale enquête werd gehouden van 8 tot en met 24 september. Inwoners, bedrijven en belangenorganisaties konden hun mening geven over het verkeer in Zeewolde, zoals over bereikbaarheid, verkeersveiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Meer dan 1.000 mensen hebben de enquête ingevuld.

De verkeersveiligheid kreeg een 6,8. De leefbaarheid in Zeewolde scoort zelfs een 7,8. Als verbeterpunten worden onduidelijke fietsoversteken en te hoge snelheid in de woonwijken genoemd. Voor kleine afstanden in en rondom het dorp wordt de fiets vaak gebruikt. Naar het werk gaan we meestal met de auto.

Analyse van alle resultaten
De goede en slechte punten worden grondig geanalyseerd. De resultaten van de enquête en van het online onderzoek met de plattegrond (dat nu wordt gestart) gebruiken we in het nieuwe Gemeentelijke Verkeer- en Vervoersplan (GVVP) en in andere beleidsstukken. In dit plan laten we zien hoe de gemeente denkt over het verkeer en vervoer. De plannen die we maken zijn bedoeld voor de komende 10 jaar. Het nieuwe plan is medio 2021 klaar.

Meer informatie en de website van PraatMee vindt u hier