Braakliggend terrein aan de Vlierbes
Braakliggend terrein aan de Vlierbes Zeewolde Actueel

Woningbouw op voormalige plek basisschool De Zevenster

Gemeente

ZEEWOLDE – Aan de Vlierbes, daar waar voorheen basisschool De Zevenster stond, wil gemeente Zeewolde woningen en appartementen bouwen. Bureau Maris uit Zeewolde heeft in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar de herontwikkelingslocatie en een stedenbouwkundig plan gemaakt. Dit plan dient als basis voor verdere uitwerking. 

Het traject is volgens de nieuwe Omgevingswet opgepakt. Dat houdt onder meer in dat de gemeente een minimum aan randvoorwaarden heeft gesteld bij de invulling van de locatie. Een van die voorwaarden was dat het geen grasveld mocht blijven en dat er woningbouw moest komen. Inwoners en belanghebbenden zijn actief bij het planproces betrokken. Via een enquête en bijeenkomsten mochten zij hun inbreng leveren. Inmiddels is het resultaat, in de vorm van een stedenbouwkundig plan, ter besluitvorming voorgelegd aan het college van B&W. “Het college is positief verrast over het plan zoals het er nu ligt. Dat biedt hoop voor het verdere proces”, aldus wethouder Wim van der Es.

In het plan is ruimte voor 10 rijwoningen en 20 appartementen, variërend in grootte, in een parkachtige omgeving. Een van de wensen van de omwonenden is dat er gebouwd wordt voor een gemengde bevolkingssamenstelling: dus starters, ouderen, gezinnen en alleenstaanden. 

Nu het plan er ligt gaat de gemeente op zoek naar een partij om het te realiseren. De verwachting is dat het zeker nog ruim een jaar gaat duren voordat met de bouwplannen kan worden gestart. Zo moet eerst de huidige bestemmingsplan nog gewijzigd worden om te mogen bouwen en kunnen inwoners nog eventuele bezwaren aanvoeren.