Presentatietekening Polderwijk
Presentatietekening Polderwijk Nieuwbouw Zeewolde

Zeewolde bouwt gestaag door

· leestijd 1 minuut Gemeente

ZEEWOLDE – Qua woningbouw zit Zeewolde nog steeds in een stijgende lijn. Zo staan er in de Polderwijk in 2021 weer een aantal nieuwe ontwikkelingen op stapel, zoals de ontwikkeling van het rechterdeel van het Havenkwartier en van het eerste eiland in het Eilandenrijk. Maar ook in het centrum werden in 2020 nieuwe woningen opgeleverd en zijn er plannen voor kleinschalige nieuwbouw op de locatie Vlierbes, waar voorheen basisschool de Zevenster heeft gestaan.

Polderwijk

Hoe de toekomstige plannen in de Polderwijk eruit komen te zien, wordt weergegeven op een nieuwe presentatietekening. Deze schets (waar geen rechten aan ontleend kunnen worden) is te zien op de website van Nieuwbouw Zeewolde.

Eilandenrijk

In het plan Eilandenrijk B zijn 153 grondgebonden woningen, 7 tot 12 drijvende woningen en 45 appartementenwoningen opgenomen. Het ontwerp uitwerkingsplan is in te zien via de website ruimtelijkeplannen.nl. Meer informatie over de kavels en nieuwbouwprojecten is, als alles volgens planning blijft verlopen, vanaf midden/eind april 2021 beschikbaar.

Vanaf woensdag 16 december 2020 ligt het ontwerp uitwerkingsplan Zeewolde (Polderwijk Noord) - Eilandenrijk B gedurende 6 weken ter inzage.

Havenkwartier

Het Havenkwartier wordt een nieuwe wijk in de Polderwijk. De woningen in deze wijk komen op dijkniveau te liggen, rond de haven. In het Havenkwartier worden circa 325 woningen gebouwd. De ontwikkeling van de woningbouw voor de eerste fase van het Havenkwartier (aan de noordzijde) wordt binnenkort gestart. De voorbereidingen voor de woningbouw zijn in volle gang. Vanaf woensdag 15 december ligt het ontwerp uitwerkingsplan Havenkwartier fase 1, zes weken ter inzage. Dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl

Molenbuurt

Ondanks de Coronaperikelen zijn er een groot aantal woningen opgeleverd in de Molenbuurt in het jaar 2020. Veel projecten in fase 3 zijn inmiddels ook gestart en de verwachting is dat in het vroege voorjaar van 2021 de meeste woningen die door projectonwikkelaars gebouwd worden, bewoond zijn. De vrije kavels zijn ook grotendeels verkocht of onder optie. In 2021 wordt het laatste deel van de Molenbuurt woonrijp gemaakt, dus volgend jaar is de Molenbuurt grotendeels ‘af’.

Centrum

Ook in het centrum werd er gebouwd. In 2020 zijn in totaal 115 woningen en 16 zorgeenheden opgeleverd. In de eerste maanden van de bewoning van de appartementengebouwen Gouwzicht en De Pionier ontving de gemeente nog regelmatig klachten over overlast door de inrichting van het openbaar gebied. Inmiddels is het gebied rondom deze gebouwen ingericht en zijn de woningen goed bereikbaar.
Aan de westzijde van de Zuiderzeeweg zijn twee woongebouwen gebouwd, De Marken. Het parkeren van de auto’s kan onder en tussen de woongebouwen. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het laatste blok aan de Zuiderzeehof, wat zal bestaan uit (zorg)woningen en een gezondheidscentrum.

Meer informatie: www.zeewoldenieuwbouw.nl

(bron: Nieuwbouw Zeewolde )

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 23 uur geleden