Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Tuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze bij je op!

Gemeente

ZEEWOLDE - Het klimaat verandert. Extreme buien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. De riolering is namelijk niet berekend op zo’n overvloed aan water. Een oplossing is om dit regenwater op te vangen in de bodem. Doordat veel tuinen betegeld zijn kan het regenwater niet weg. Daarom is het belangrijk dat tuinen groener worden. In de ‘Doe eens duurzaam week’ biedt gemeente Zeewolde haar inwoners een mooie deal: ‘u haalt tegels uit uw tuin en wij halen ze met de Tegeltaxi bij u op!’

Tegeltaxi alleen voor inwoners
Inwoners van Zeewolde kunnen zich tot 11 oktober a.s. 12.00 uur aanmelden. Via de link zeewolde.nl/tegeltaxi kan het aanmeldingsformulier ingevuld worden. Binnen enkele dagen ontvang je een bevestiging dat de tegels of klinkers door de Tegeltaxi worden opgehaald. De Tegeltaxi rijdt op woensdag 13 oktober van 9.30 uur tot 17.00 uur. Klinkers en tegels moeten dus voor 9.30 uur klaar liggen.

Spelregels:

- Er worden uitsluitend tegels of klinkers meegenomen, geen ander materiaal.

- Op de plaats waar anders de afvalbak wordt opgehaald maakt u een stapel van minimaal 10 tegels of klinkers.

- De Tegeltaxi rijdt alleen in de bebouwde kom van Zeewolde.

Kleine inspanning, groot plezier
Zonder zorgen komt je zo makkelijk van je tegels af. Tegels en klinkers worden opnieuw gebruikt. Vergruisde tegels worden bijvoorbeeld gebruikt als fundering voor wegen.

De Tegeltaxi is onderdeel van de ‘Doe eens duurzaam week’ die de gemeente van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 oktober organiseert samen met een aantal lokale partners. In deze week zijn allerlei activiteiten gepland om te laten zien hoe je op een leuke en eenvoudige manier duurzamer kunt doen. De Tegeltaxi wordt die week als proef ingezet.