Jos Wessels in gesprek met de burgemeester.
Jos Wessels in gesprek met de burgemeester. Zeewolde Actueel

De oudste van Zeewolde: Jos Wessels 101 jaar!

Gemeente

ZEEWOLDE — Op 1 april 2021 vierde Dhr. J. H. J. (Jos) Wessels zijn honderdste verjaardag. De gemeente Zeewolde eerde hem destijds met een bijeenkomst in de raadzaal, waarbij hem, als oud KNIL-militair, het Ereteken van Orde en Vrede en de veteranenspeld werden uitgereikt. Burgemeester Gerrit Jan Gorter beloofde bij die gelegenheid dat hij hem, bij leven en welzijn, op zijn volgende verjaardag weer zou bezoeken. Hij hield woord.

Dhr. Wessels woont, met enige hulp, nog steeds zelfstandig. Vrijdag 1 april was dat ‘bij leven en welzijn’ nog zeer op hem van toepassing, en mocht hij dus maar liefst 101 kaarsjes uitblazen. Figuurlijk dan. Klokke elf stapte de burgervader de gezellige huiskamer van huize Wessels binnen, met bloemen en gebak, en bracht namens de gemeente de hartelijke gelukwensen over. Zoals beloofd! “U bent nog steeds de oudste”, herinnerde Gorter Dhr. Wessels met een kwinkslag aan z’n eervolle status. Zijn olijke blik terug wilde zoveel zeggen als: “Dat blijf ik dan nog wel een poosje…” 

Zie ook: https://www.zeewolde-actueel.nl/nieuws/algemeen/232103/100-jarige-jos-wessels-krijgt-ereteken-van-orde-en-vrede-

Verrassing: een speciaal voor de 101-jarige gebakken taart.
Een feestelijk bloemetje hoort erbij.
!