Het Sportcafé in Het Baken
Het Sportcafé in Het Baken Foto: Zeewolde Actueel

Verplichting iets te kopen bij het sportcafé tijdens kinderzwemlessen vervalt

Gemeente

ZEEWOLDE – Ouders/verzorgers die hun kinderen begeleiden naar zwemles in sportcomplex Het Baken zijn niet langer verplicht tijdens de zwemlessen een consumptie te gebruiken bij het inpandige sportcafé. Dat is het resultaat van een gesprek tussen de gemeente en horecaeigenaar Enrique Schackman, meldt Lokale Omroep Zeewolde.

Omdat er in het zwembad niet genoeg zitplaatsen zijn voor alle ouders/begeleiders, wijken zij uit naar de zitjes in de hal vanwaar zij door het raam naar de kinderen kunnen kijken die les krijgen in het aangrenzende zwembad. Daar bleek echter de verplichting te gelden om iets te nuttigen bij het sportcafé. De onvrede die daardoor ontstond uitte zich op sociale media. Voor de gemeente vormden de opmerkingen aanleiding om met de horecaexploitant in gesprek te gaan.

Ondanks dat het sportcafé voor de horecaondernemer ook zijn broodwinning is en dat daar een verplichting tot het nemen van een consumptie bij hoort, is in samenspraak met de horecaondernemer toch besloten deze verplichting te laten vervallen. De gemeente moedigt de ouders wel aan om van de horecafaciliteiten gebruik te maken: “Want alleen op deze manier is het mogelijk het sportcafé met deze kwaliteit en uitstraling te kunnen voortzetten.