Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Tuintegels over? De Tegeltaxi haalt ze bij je op!

Gemeente

ZEEWOLDE - Het klimaat verandert. Extreme buien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. De riolering is namelijk niet berekend op zo’n overvloed aan water. Een oplossing is om dit regenwater op te vangen in de bodem. Doordat veel tuinen betegeld zijn kan het regenwater niet weg. Daarom is het belangrijk dat tuinen groener worden. In de ‘Doe eens duurzaam week’ biedt gemeente Zeewolde haar inwoners een mooie deal: “u haalt tegels uit uw tuin en de Tegeltaxi van de gemeente Zeewolde haalt ze bij u op!”

Aanmelden voor de Tegeltaxi 

Deze ‘deal’ geldt alleen voor inwoners van Zeewolde. Aanmelden voor de Tegeltaxi kan tot 6 oktober a.s. 12.00 uur. Via de link duurzaamzeewolde.nl/tegeltaxi is het aanmeldingsformulier in te vullen. Binnen enkele dagen ontvangt men een bevestiging dat de tegels of klinkers door de Tegeltaxi worden opgehaald. De Tegeltaxi rijdt op dinsdag 11 oktober van 8.00 uur tot 17.00 uur. Klinkers en tegels moeten dus voor 8.00 uur klaar liggen.

Spelregels

1. Er worden uitsluitend tegels of klinkers meegenomen, geen ander materiaal.

2. U kunt de tegels klaar leggen langs de weg vlakbij uw huis. 

3. U maakt een stapel van minimaal 10 tegels of klinkers. Let op: er moet voldoende ruimte (ca. 2 m.) rondom de stapel zijn zodat de taxi de tegels op kan pakken met de grijper.

4. De Tegeltaxi rijdt alleen in de bebouwde kom van Zeewolde.

Kleine inspanning, groot plezier

Met behulp van de Tegeltaxi komen inwoners tegen een kleine inspanning makkelijk van hun tegels af. “De opgehaalde tegels en klinkers worden opnieuw gebruikt. Vergruisde tegels worden bijvoorbeeld gebruikt als fundering voor wegen”, meldt de gemeente. 

De Tegeltaxi is onderdeel van de ‘Doe eens duurzaam week’, die de gemeente van zaterdag 8 t/m zaterdag 15 oktober organiseert samen met een aantal lokale partners. “In deze week zijn allerlei activiteiten gepland om te laten zien hoe je op een leuke en eenvoudige manier duurzamer kunt doen.”

 

!