The Hague String Trio
The Hague String Trio Foto: Sarah Wijzenbeek

Strijktrio met Hongaarse klanken in Randmeerconcert Harderwijk

Ingezonden Ingezonden

Op zondagmiddag 6 november speelt het The Hague String Trio een sfeervol programma, ‘Hongaarse Rapsodie’, in de concertzaal van het Apostolisch Genootschap in Harderwijk. De dames van dit strijktrio, Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello) vormen al jarenlang een hecht internationaal ensemble. Ieder apart hebben ze ook hun muzikale sporen verdiend en zijn veelgevraagde kamermusici. Hun spel is van duizelingwekkende energie en grote kwaliteit, wat dit concert tot een bijzonder mooie muzikale ervaring maakt. 

Het thema is muziek in Hongaarse sfeer. Allereerst uit de 18e eeuw, van J. Haydn, die als componist in dienst was aan het Hongaarse hof Esterházy. Daarna volgen stukken uit het begin van de 20e eeuw, van de Hongaarse componisten L. Weiner, Z. Kodály en E. von Dohnányi. Componisten van prachtige meeslepende muziek. Daaruit is een speciale keuze gemaakt waarin Hongaarse volksmuziek doorklinkt.

Dit concert is een sfeervolle en inspirerende invulling van een herfstige novemberzondagmiddag.

Datum, tijdstip en plaats: zondagmiddag 6 november 2022. Aanvang 14:00 uur. De concertzaal van het Apostolisch Genootschap, Veldkamp 76, Harderwijk. Gratis koffie of thee in de pauze.

Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl