Afbeelding
Foto: Woonpalet

Bouw 32 sociale huurappartementen aan de Windlust gestart

Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE - Met het poseren op de eerste reeks van in totaal 104 heipalen, markeerde het Bouwteam Salverda-Woonpalet op dinsdag 11 oktober de start van de bouw van 32 sociale huurappartementen in de Polderwijk. 

Het gaat om twintig appartementen met twee slaapkamers en twaalf appartementen met drie slaapkamers, verdeeld over twee appartementengebouwen. De appartementen met drie slaapkamers gaan met voorrang naar woningzoekenden met een inkomen tot zo’n €60.000,-. Woningcorporatie Woonpalet: “Hier kiezen we heel bewust voor, want op deze manier kan Woonpalet ook een thuis bieden aan woningzoekenden met een middenklasse-inkomen.”

De twee appartementengebouwen, De Zoeker en De Verwachting, worden gebouwd aan de Windlust in de Polderwijk.
De appartementen met twee slaapkamers hebben een woonoppervlakte van circa 60 m2, de appartementen met drie slaapkamers van circa 73 m2. Alle appartementen hebben vloerverwarming, hoog rendementsglas, vijf zonnepanelen, een open keuken (elektrisch koken), een balkon/terras aan de woonkamer en een badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. De wasmachine-aansluiting is slim verwerkt in de technische ruimte en elk appartement heeft een eigen fietsenberging naast de appartementengebouwen. Parkeren op openbaar terrein tussen de gebouwen in.

Naar verwachting worden de appartementen eind oktober geadverteerd. Ze zijn bestemd voor woningzoekenden vanaf 23 jaar. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwbouw in het najaar van 2024 opgeleverd.

Afbeelding