Afbeelding
Eigen foto

Leerlingen van Het Mozaïek veilig op de fiets naar school

Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE Basisschool Het Mozaïek heeft dinsdag 10 oktober een fietsenkeuring gehouden voor kinderen van groep 5 t/m 8. Nu de donkere, natte en koude maanden er weer aan komen, is het belangrijk dat de kinderen in deze periode veilig de weg op kunnen!

Alle kinderen van de bovenbouw hadden hun fietsen mee naar school genomen om deze door vier vrijwillige maar vakkundige ouders te laten keuren op veiligheid. De fietsen werden gecontroleerd op verlichting, reflectie, bel, remmen en vastzittende handvatten. Nu de regentijd er aan zit te komen, najaarsstormen zich aandienen en bomen hun bladeren en vruchten laten vallen, zijn er daarmee veel ingrediënten die kunnen zorgen voor verkeersonveiligheid. 

Veel bovenbouwgroepen rijden in ons dorp in lange rijen naar gymzalen of bibliotheek. Dat is dan vaak ook gezellig en daardoor wordt er niet altijd goed opgelet. Ongelukjes kunnen dan snel gebeuren. Die ongelukjes liggen dan niet aan de goedgekeurde fietsen! Dat hebben ze op Het Mozaïek in ieder geval goed geregeld.

Afbeelding
Afbeelding