Afbeelding
Eigen foto

Het Mozaïek, groenschool van het jaar, incasseert hoofdprijs!

· leestijd 1 minuut Algemeen Instagram

ZEEWOLDE - Blijde gezichten bij de kinderen en hun leerkracht van groep 5/6 van basisschool Het Mozaïek. Deze school won tijdens de Boomfeestdag de prestigieuze titel ‘Groenschool van Zeewolde’ en mocht daarom op pad met de boswachter.

Nadat door Corona twee jaar lang geen boomplantdag kon worden georganiseerd, was het op 8 maart weer dikke pret voor alle kinderen uit de middenbouw van de basisscholen in Zeewolde. Bijna alle scholen waren aanwezig bij de door de burgemeester geopende Boomfeestdag. Dat het die woensdag koud en nat was, kon de pret en het enthousiasme niet drukken. Met behulp van Staatsbosbeheer gingen er dit jaar 4100 boompjes de grond in en tussendoor konden de kinderen meedoen aan de natuurquiz. 

De kinderen van Het Mozaïek hoorden de volgende dag dat zij die natuurquiz hadden gewonnen. Als winnaar mocht de groep een keer op stap met de boswachter.

(tekst loopt door onder de foto)

Ontvangst door boswachter Rob Koetsier (eigen foto)

Op woensdag 17 mei was het zo ver. Boswachter Rob Koetsier ontving de 28 kinderen van groep 5/6 bij de Tuurtoren aan de Flediteweg (ingang Stille Kern). Na een pittig fietstochtje als warming-up, stond de klas trappelend van enthousiasme klaar om van de hoofdprijs te gaan genieten. 

Het weer werkte goed mee om van deze dag een natuur-genietfeest te maken. Gewapend met verrekijkers maakte de klas een excursie door de Stille Kern. Veel dieren werden er gespot, van libelles tot kikkers en sommigen zagen zelfs even een bever. Boswachter Rob vertelde interessante weetjes en liet dingen zien waar de kinderen anders zo aan voorbij zouden zijn gelopen. “Heerlijk zo’n dagje in de vrije natuur en dat we af mochten wijken van de gebaande paden.” Als afsluiter beklommen de kinderen de 30 meter hoge Tuurtoren, die vergezichten over de boomtoppen opleverde. Al met al is er flink genoten van deze welverdiende prijs.

Afbeelding
Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 2 mei, 09:56
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 2 mei, 09:56
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 2 mei, 09:53