Archieffoto Boomfeestdag
Archieffoto Boomfeestdag Foto: Zeewolde Actueel

Het kan gelukkig weer: Boomfeestdag!

Algemeen

ZEEWOLDE - Leerlingen uit de groepen 6 van de Zeewolder basisscholen kunnen zich verheugen op Boomfeestdag. Woensdag 8 maart gaan ze het bos in om jonge bomen te planten.  

Drie keer kon de Boomfeestdag niet doorgaan. In 2020 en 2021 vanwege corona en vorig jaar werd de feestelijke buitendag geannuleerd vanwege de stormschade in het bos en de natte grond vanwege de vele regen die er gevallen was. “Maar gelukkig kunnen de kinderen dit jaar wel weer aan de slag”, meldt de gemeente. 

Staatsbosbeheer heeft 4100 boompjes klaar liggen om te planten, waaronder de Winterlinde, Haagbeuk en Zoete Kers. Ieder kind heeft tijd om zo’n zeven boompjes te planten. Aan één van de boompjes kunnen ze een label hangen met daarop hun naam. Op die manier kunnen ze later, als ze met hun ouders/verzorgers gaan kijken, het door hun geplante boompje terug vinden. 

Naast het planten van boompjes doen de kinderen ook een natuurquiz. Deze quiz wordt jaarlijks gemaakt door Staatsbosbeheer en leert de kinderen veel over de natuur en het bos. De groep die de natuurquiz het beste maakt én de boompjes het netste heeft geplant, wordt ‘Groenschool van het jaar 2023’.  Daarmee winnen ze een uitstapje met de boswachter voor de hele groep. 

In 2019 werd groep 6 van de Richtingwijzer uitgeroepen tot ‘groenschool van het jaar’.