Afbeelding
Eigen foto

Ludieke opening kinderboekenweek Het Mozaïek

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De kinderen van basisschool Het Mozaïek hebben op woensdagmorgen 6 oktober genoten van de ludieke opening van de Kinderboekenweek. 

Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’. Het schoolteam had een enthousiaste opening bedacht: iedere leerkracht waande zich weer even een kind en mocht dromen van een nieuwe toekomst… en zo gingen zij verkleed het schoolplein op. De regen kon de pret niet deren.

Een juf van groep acht wilde graag stewardess worden, een droom die veel meisjes met haar deelden. Een meester uit de middenbouw wilde graag als profvoetballer debuteren in Oranje. Veel jongens droomden met hem mee. Een juf uit de onderbouw was wel erg maatschappelijk betrokken: zij wilde wat gaan doen aan de vacatures in de zorg: zij droomde van een zuster in de thuiszorg. En dan was er ook nog een juf die ervan droomde om de school in een kunstwerk te veranderen: zij was vermomd als heuse schilder.

Voor de schoolkinderen was de boodschap duidelijk: Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Iedereen droomt wel ergens van of over en mag ervoor gaan om die dromen waar te maken. “Of je nou twaalf jaar bent of vijf, of je goed in rekenen bent of goed in gymnastiek. Vaak worden kinderen geïnspireerd door hun idolen of helden: vandaag waren dat hun juffen en meesters”, licht Harry Timmerman, leerkracht groep 5/6A toe. 

De periode tot aan de herfstvakantie staat op Het Mozaïek in het teken van de kinderboekenweek. Met activiteiten zoals een speurtocht door de school, boekenidols, de tentoonstellingvakken aan de muren worden gevuld met passende zelfgemaakte knutselwerkjes; elke klas krijgt een nieuw leesboek waar veel uit voorgelezen gaat worden. En wie weet komen er mensen in de school die vertellen over hun ‘droombaan’. 

Dit boekenfeest eindigt met een feestelijke afsluiting waarbij er door alle schoolkinderen het speciale kinderboekenweeklied gemaakt door Kinderen voor kinderen wordt gezongen.

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 22 uur geleden