Afbeelding
Zeewolde Actueel

26e editie JAM Schoolkorfbaltoernooi ā€˜als vanoudsā€™

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE ā€“ Het was weer als vanouds vrijdag 24 september bij het JAM Schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 5 van de Zeewolder basisscholen. Voor het eerst na (?) corona kon een dergelijk evenement weer worden georganiseerd. KV Wolderwijd wist na 25 eerdere edities wel hoe dat moest! De vaders en moeders en zelfs opaā€™s en omaā€™s waren in groten getale gekomen en genoten met volle teugen van het spelplezier dat hun (klein)kinderen uitstraalden.

Zes poules

Met het korfballen voor groep 5 wordt traditioneel het toernooiseizoen voor de basisschoolgroepen geopend. Daarna volgen volleybal (groep 8), basketbal (groep 7) en voetbal (groep 6). Door corona kon vorig schooljaar alleen het korfbaltoernooi doorgang vinden. Ook nu was dat op de laatste vrijdagmiddag van september weer het geval. Alle basisscholen (op de Omniumschool na) waren met Ć©Ć©n of meer teams van de partij. Een team bestond uit vier spelers (twee jongens en twee meisjes), eventueel aangevuld met enkele wisselspelers. Er werd gespeeld in zes poules. Wedstrijden duurden tien minuten elk en werden geleid door jeugdleden van de korfbalvereniging. Een belangrijke regel was dat er niet ā€˜gekorfdā€™ mocht worden als er een verdediger met twee armen omhoog voor je ging staan. Op die wijze werden er veel punten voorkomen. 

Winnaars

Gelukkig werd er echter ook regelmatig gescoord, mede door de luide aanmoedigingen van de leerkrachten en ouders langs de lijn. EĆ©n leerling had het Ć©Ć©n moment niet helemaal goed begrepen en gooide ongedekt in eigen korf. Nu gaf het ook niet dat er een wedstrijd verloren ging, er werden er sowieso vier of vijf gespeeld. Alles werd keurig bijgehouden door de toernooicommissie met Margret van den Bosch en Rob Kettenis. Voorzitter Ben Scharft van KV Wolderwijd maakte aan het eind van de middag bekend welke zes teams hun poule hadden gewonnen en een beker in ontvangst mochten nemen: de Lichtmasters (van basisschool In de Lichtkring), Toermalijn 2, Toermalijn 3, de Lichtknallers (In de Lichtkring), MozaĆÆek 2 en ā€™t Wold 1. Voor alle leerlingen was er ter herinnering aan de middag nog een leuke gadget (een fluitje), dus niemand van de doelgroep ging met lege handen naar huis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30