Afbeelding
Zeewolde Actueel

Kleine Ark biedt professionele kinderopvang in basisschool De Richtingwijzer

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE – Vanaf 17 mei gebeurde het al, maar sinds zaterdagmiddag 28 augustus is het ook officieel: Kleine Ark biedt professionele kinderopvang in basisschool De Richtingwijzer aan Lisdodde 9 in Zeewolde-Zuid. Er is plek voor een peutergroep en buitenschoolse opvang (BSO).

Huiselijke sfeer

Naomi Romijn-in ’t Veld begon tien jaar geleden met Kleine Ark. Ze verzorgt kinderopvang in een kleinschalig, christelijk, professioneel kindercentrum, met een grote betrokkenheid bij ouder en kind. De hoofdvestiging van Kleine Ark is gevestigd aan Krachtenveld 62 in Horsterveld. Een tweede onderkomen werd gevonden in basisschool In de Lichtkring aan de Naarderweg 2. Sinds zaterdag beschikt het kindercentrum nu ook over een eigen lokaal in basisschool De Richtingwijzer, waar een peutergroep en BSO gebruik van maken. Het lokaal is verbouwd, heeft een huiselijke sfeer en is uitnodigend, door de verschillende uitdagende speelhoeken binnen en buiten een eigen speelterrein met speelhuisje, glijbaan en zandbak. De eerste contacten tussen Kleine Ark en De Richtingwijzer werden december vorig jaar gelegd. Naomi Romijn en Corien Donken, die tot het eind van het schooljaar directeur van De Richtingwijzer was, hadden elkaar al snel gevonden en ontdekten dat ze iets voor elkaar konden betekenen. De Stichting Codenz (waar De Richtingwijzer onder valt) werd er bij betrokken, waarna er vrij vlot spijkers met koppen konden worden geslagen. 

Actuele thema’s

Als locatiemanager werd Jolanda van Huffelen aangetrokken, die in het verleden ook reeds bij Kleine Ark had gewerkt. “Het is belangrijk voor zowel ouders al kinderen dat ze in een vertrouwde en veilige omgeving leren en kunnen worden opgevangen, wanneer ouders werken dan wel studeren”, aldus Jolanda zaterdag bij de opening. De Richtingwijzer geeft leerlingen richting aan hun toekomst. Het is ook de slogan van de school. Het is een naar verhouding kleine school, waardoor kinderen zich snel veilig voelen en leerkrachten zich voor hen verantwoordelijk weten. “En waar leren op school en leren bij de BSO in elkaar overloopt”, vult Jolanda aan. De BSO van Kleine Ark op De Richtingwijzer biedt drie dagen per week voorschoolse opvang vanaf 07.30 uur en naschoolse tot 18.15 uur. Er wordt bij beide gewerkt met actuele thema’s en gebeurtenissen. Momenteel gaan er dertien kinderen naar de BSO en zitten er zeven twee- en driejarigen in de peutergroep.

Gezellig samenzijn

De officiële opening zaterdagmiddag bestond uit het doorknippen van een lint door Jolanda en enkele kinderen van Kleine Ark. Daarna mochten ouders, kinderen en andere genodigden het lokaal bezichtigen en was er nog een gezellig samenzijn op het schoolplein.

Dit is een partnerbijdrage van Kleine Ark, locatie De Richtingwijzer. Voor meer info: www.kleineark.nl, tel. 036-5245077.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!