Afbeelding
Zeewolde Actueel

Korfbalbomen fraaie aanvulling schoolpleinen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Elke basisschool een mooie korfbalboom. Het Lokaal Sportakkoord Zeewolde gaat ervoor. Donderdagmorgen 20 mei bood KV Wolderwijd de eerste boom met vier korven officieel aan op basisschool Het Mozaïek in Horsterveld. Dit gebeurde in bijzijn van wethouder Ewout Suithoff (Sport).  

Het plaatsen van de korfbalbomen (voorlopig vier) is een uitvloeisel van het Lokaal Sportakkoord Zeewolde.  Een mooie samenwerking tussen KV Wolderwijd, gemeente Zeewolde, basisscholen en buurtsportcoaches. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle basisscholen in Zeewolde een korfbalboom aangeboden krijgen. De eerste vier staan sinds kort op de schoolpleinen van Het Mozaïek, Panta Rhei, Kaleidoscoop en In de Lichtkring. 

Ben Scharft, voorzitter van KV Wolderwijd, tipte donderdagmorgen aan dat korfbal op Het Mozaïek een heel populaire sport is en dat leerlingen er elkaar regelmatig aansteken lid van zijn club te worden. En dat heeft de club (120 leden) ook nodig. Mede daarom organiseert KV Wolderwijd jaarlijks op een vrijdagmiddag eind september het traditionele korfbaltoernooi voor de groepen (4 en) 5 van de basisscholen. Zelfs in 2020 kon dit nog worden gehouden, de samenleving bevond zich op dat moment net tussen de eerste en tweede coronagolf. Ook op de jaarlijkse Giga Kangoeroedag in juni worden kinderen enthousiast gemaakt voor korfbal, dat nog steeds een van de weinige sporten is waar jongens en meisjes standaard gemengd spelen. De korfbalbomen zien er fraai en veelkleurig uit en zullen ongetwijfeld eveneens hun werk gaan doen…

Het ‘officiële’ moment donderdagochtend was een ‘strafworp’ van wethouder Suithoff. Die eervolle handeling bleek toch nog iets moeilijker te zijn dan de portefeuillehouder Sport had gedacht. Hij kon echter zo aanschuiven bij de leerlingen van Het Mozaïek die na de onthulling van de boom met vier korven een clinic kregen aangeboden van de korfbalvereniging…

Op de foto de leerlingenraad van Het Mozaïek met daarachter Gert Visscher (namens begeleidingsteam Lokaal Sportakkoord), Ben Scharft (voorzitter KV Wolderwijd), Ewout Suithoff (wethouder Sport) en Iwan Brink (directeur Het Mozaïek).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding