Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Leerlingen Het Mozaïek houden sponsorloop voor voedselbank en schoolfeest

Algemeen

ZEEWOLDE – De ruim 140 leerlingen van christelijke basisschool Het Mozaïek uit Horsterveld hielden woensdagochtend 18 mei een heuse sponsorloop. Er werd geld bij elkaar gelopen voor twee goede doelen: Voedselbank De Kostmand en het eigen schoolfeest van vrijdag 10 juni a.s., waarbij het 20-jarig bestaan van de school zal worden gevierd. 

Het weer kon niet mooier woensdagochtend en de leerlingen hadden er dan ook hartstikke veel zin in. Vooraf waren zij bij familie en vrienden langs geweest met de vraag of zij hen wilden sponsoren. Er kon een vast bedrag in het vooruitzicht worden gesteld, anderen kozen ervoor voor elk rondje (van zo’n 250 m rond de school aan de Jade) 50 cent of een euro te beloven. 

De leerlingen van de groep 3/4 beten woensdagochtend de spits af, gevolgd door die van 5/6. Na een korte pauze met een ijsje volgden de groepen 7/8 en 1/2. De kinderen werden luid aangemoedigd door hun eigen leerkrachten en veel aanwezige ouders, die het maar wat fijn vonden dat een gebeuren als dit na corona weer mogelijk was op school. Meester Harry Timmerman van groep 5/6 – toch al 62 – liet zich niet kennen en liep zelf ook mee. “Ik probeer elke week wel voor mezelf 5 km hard te lopen, nu kon dat een keer onder schooltijd”, aldus de sportieve onderwijzer. “Maar na 23 rondjes had ik wel een rood hoofd hoor!” Terwijl de kinderen renden waren groenspecialisten in de nieuw aangelegde schooltuin bezig de bomen aldaar op de juiste plek neer te zetten. Misschien was dat wel een beetje symbolisch…, op Het Mozaïek is iedereen van alle kanten actief! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 2 mei, 09:56
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 2 mei, 09:56
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 2 mei, 09:53